MODERN VE GELİŞMİŞ KLİNİKLERİMİZ
Kliniklerimiz
TÜM FOTOĞRAFLAR
Dumlupınar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak amacımız, bu tutkumuzu hayata geçirirken etik kurallara bağlı kalarak uygulayacağımız hizmetleri üst düzey teknolojik imkanlarla birlikte hastalarımıza sunmaktır.

Dumlupınar Diş kliniği, kuruluşundan bu yana, deneyimli, tamamen uzmanlaşmış ve yüksek eğitimli tıbbi hemşirelik kadrosuyla çalışan ve tam donanımlı bir Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Kliniğine sahiptir. Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Kliniği personelinin amacı, modern görüşlere, tıp ve tıp bilimlerindeki son gelişmelere göre Ağız Diş ve Çene Cerrahisini tüm yelpazesinde güvenilir, yüksek kaliteli tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktır.

Ağız, Diş Ve Çene Cerrahisi Hangi Tedavileri Gerçekleştirir?

Ağız Ve Diş Cerrahisi Kliniğinde, düzenli Poliklinik ortamında lokal olarak, uzmanlığın tüm yelpazesini, yani düşük, orta ve yüksek seviyeli ameliyatları kapsayan operasyonlar yapılmaktadır.

Kist Operasyonu; Ağız boşluğunda meydana gelen çoğu kist, epitel  kalıntılarından kaynaklanır ve aynı zamanda gelişimsel kistler olarak da adlandırılabilir. Genellikle, hareketsiz epitel döküntülerini harekete geçiren hasarlı bir diş gibi iltihaptan kaynaklanır. Üst ve alt çene kemiğinde olmak üzere kistler çok yaygın görülür.

İmplant Tedavisi; Diş implantı, bir çene cerrahisi uzmanı tarafından çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilen yapay bir diş köküdür. Diş implantları sadece tek bir dişin yerini almaz, aynı zamanda birkaç kayıp dişin de yerini alabilir. Diş implantları, kaybedilen dişlerin yerine mükemmel bir uyum sağlamak için sağlam, estetik ve işlevsel bir çözümdür.

Sinüs Lifting; Sinüs kaldırma: Maksiller sinüsün büyütülmesi, bölgedeki maksilla arkasındaki kemik miktarını artırmayı amaçlayan cerrahi bir işlemdir.

Sert Doku Greftleme; Çene kemiğinin kaybolduğu veya ek desteğe ihtiyaç duyulan kısmındaki kemik miktarını artırmak için yapılan bir prosedürdür. Kemik vücudun başka bir yerinden alınabilir ve cerrahi olarak çene içindeki mevcut kemiğe kaynaştırılabilir.

Artrosentez; Çene Eklemi, Eklem boşluğunun artrosentezi, çene eklemi ağrısını şu şekilde azaltır: iltihaplı kimyasalları çene ekleminden dışarı atmak, eklem içi yapışıklıkları gidererek mandibular hareketlerini arttırmak ve çene eklemi içindeki negatif basıncı ortadan kaldırmaktır.

Alveol Plastiği; Çenelerin cerrahi olarak yeniden hizalanması veya diş alveolar segmentlerin yeniden konumlandırılması, genellikle ortodontik sorunları olan hastalar için tedavi seçeneğidir.

Alveolit Cerrahi Tedavi; Alveolit çekilen diş soketinin enfeksiyon kapmasına denir ve tedavisi oldukça basittir. Genellikle kendi kendine gerileme eğilimindedir, ancak iyileşme sürecini hızlandırmak ve şiddetli ağrıdan kaçınmak için bazı tedavilere başvurmak mümkündür.

8-20 Yaş Cerrahi Operasyon; 20 yaş dişi çekimi, ağzınızın arka köşelerindeki yan dişlerin üstte ve altta bulunan dört kalıcı yetişkin diş olan bir veya daha fazla yirmi yaş dişini çıkarmak için yapılan cerrahi bir işlemdir.

Okluzal Cerrahi Splint; TME'ler için tedavi modaliteleri arasında, oklüzal plak yaygın olarak kullanılmaktadır. İnter-oklüzal plaklar, genellikle renksiz akrilik reçineden yapılmış apareylerdir. Şu anda, kranio-mandibular bozukluğu (DCM) olan hastaların belirti ve semptomlarında bir iyileşme elde etmek için invaziv olmayan ve geri dönüşümlü tedavi için tercih edilen yöntemlerden biridir.

Komplikasyonlu Diş Çekimi; Diş etlerinin hattında bir diş kırılmışsa veya henüz çıkmamışsa kullanılır. Doktor diş etlerinizde küçük bir kesi yapar. Bazen dişin etrafındaki bir kemik parçasını çıkarmak için dişi ikiye bölmek gerekir. Rahatlamanıza yardımcı olacak bazı ilaçlar verilebilir. Cerrahi tedavide, lokal anestezi alırsınız, ancak intravenöz anestezi almanız da mümkündür.

Frenektomi Operasyonu; Frenektomi, ağızda bulunan fibröz dokunun ince bir "kıvrımı" olan bağı kesip çıkarmaktan oluşan ufak bir operasyondur.

PRF; Fibrinden zengin plazma veya 2. nesil trombosit konsantresi olan PRF, implantoloji ve oral ve maksillofasiyal cerrahide kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Ancak diş alanında doku büyütme gibi çeşitli uygulama alanlarına sahiptir. Hastadan alınan kan santrifüj edilerek hücre açısından zengin dokunun iyileşmesi istenilen bölgeye yerleştirilmesidir.

Bruksizm Tedavisi; Bruksizm gece diş sıkma rahatsızlığı olarak bilinir ve türü ve yoğunluğuna göre, kontrol genellikle diş hekimleri, konuşma terapistleri ve psikologları içeren multidisipliner bir ekip tarafından yapılır. Bu nedenle hastanın ilaç kullanması ve hatta tedavi olması gerekebilir.

Gece Plağı; Dişlerin zarar görmesini, kaslardaki yaralanmaların sabit kalmasını ve daha ciddi hale gelmesini önlemektir. Apareyin bruksizm için kullanılması da temel prosedürlerden biri, dişleri koruma ve semptomları hafifletme işlevi ile dişlere takılan bir uygulamadır.

Ağız kokusu; Ağız kokusu, ağızda hoş olmayan bir koku ile karakterizedir. Ağız kokusunun nedenleri arasında yiyecek, tütün ürünleri, kötü diş hijyeni, sağlık sorunları, ağız kuruluğu, ağız enfeksiyonları, diş sorunları veya kullanılan ilaçlar yol açabilir.

Ağız, Diş Ve Çene Cerrahi Operasyonları Ne Kadar Sürer?

Diş Çekimi; Diş çekimi, genellikle basit bir işlemdir. Diş çekimi çalışması, tek bir çekimin genellikle 20-40 dakika sürdüğü belirlenmiştir. Bu, ameliyat öncesi görevler, dişi uyuşturma, dişi çekme ve ameliyatları sonrası görevleri içerir. Ayrıca ek dişlerin çekimi  3-15 dakika daha uzun sürer. Diş çekiminden sonra ağız bakımı önemlidir.

Yirmi Yaş Diş Çekimi; 20 yaş dişlerin genellikle gömülü olurlar. Yirmilik diş çekimlerinin ne kadar sürdüğünü belirleyen en büyük faktörler: Dişeti çizgisini geçip geçmedikleri ve kaç tane çıkarmanız gerektiğidir. Bölgeye ulaşılması zor olduğundan ve genellikle en az bir diş gömülü olduğundan, işlem 45 ile 90 dakika arasında sürmektedir.

Düzeltici Çene Cerrahisi; Düzeltici çene ameliyatı, TME için başka bir seçenektir ve diğer bazı çene sorunlarını ele almak için kullanılır. Düzeltici çene bölgesinde estetik ve fonksiyonel ameliyat genel olarak 2-4 saat sürer.

Çene Kemiği Aşılama; Çene kemiği yoğunluğu birçok nedenden dolayı azalabilir veya yetersiz kalabilir. Çene kemiği kendi kendine yenilenmeyeceğinden, zayıf çene yoğunluğuna sahip bir kişinin kemik grefti ameliyatı yapması gerekecektir. Bu prosedür genellikle diş hekiminizin muayenehanesinde 45-90 dakika içinde tamamlanabilir.

Ortognatik cerrahi; Ortognatik cerrahi, çene ve yüz bölgesindeki hem kemik hem de yumuşak dokuyu tedavisi uzman çene cerrahı tarafından yapılmalıdır. Bir çenede rutin ameliyat tipik olarak bir ila iki saat sürer. Birden fazla prosedür içeren ameliyat üç ila beş saat kadar uzun sürebilir.

Son Güncellenme Tarihi: 10.05.2024
Dumlupınar Çocuk Randevu Al