MODERN VE GELİŞMİŞ KLİNİKLERİMİZ
Kliniklerimiz
TÜM FOTOĞRAFLAR
Dumlupınar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak amacımız, bu tutkumuzu hayata geçirirken etik kurallara bağlı kalarak uygulayacağımız hizmetleri üst düzey teknolojik imkanlarla birlikte hastalarımıza sunmaktır.

Protetik tedavide diş protezleri, diş hekimliğinin bir dalıdır. Diş kliniklerinde yapılan her protetik diş tedavisinde amaç, hasar görmüş veya kaybedilmiş dişlere estetik açıdan hoş bir görünüm kazandırırken işlevini eski haline getirmektir. Hasar veya diş kaybının pek çok nedeni vardır: Periodontitis veya diş çürüğü gibi bakteriyel hastalıklar buna neden olabilir, ancak aynı zamanda çiğneme bozuklukları, bruksizm, aşınma, kazalara bağlı diş kırıkları vb. protez ile diş tedavisini gerekli kılar. 

Protetik Diş Tedavisi Nedir?

Protez, diş protezleri ve ortodontik apareylerin üretimi ile ilgili diş hekimliğine bağlı bir branştır. Protezin amacı, diş arkındaki eksik unsurları (dişleri) işlevsel niyetle değiştirmek, çiğnemeye yardımcı olmak veya estetik açıdan hasta tarafından kısıtlamalar olmaksızın tekrar gülümsemesini sağlamak.

Protetik Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş protezleri ile tedavi hastanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle, sorumlu diş hekiminin, mümkün olan en iyi tedaviyi belirlemek için öncelikle bireyin ağzının durumunun bir değerlendirmesini yapması gerekir. Böyle bir değerlendirme, eksik dişlerin sayısını, bunların kaybından itibaren geçen süreyi ve yaş veya hastada bazı hastalıkların varlığı gibi diğer faktörleri hesaba katar.

Diş implantları, eksik olan diş kökleri gibi görev yaptıkları çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilir. İmplantlardaki titanyum çene kemiğiyle birleştiğinden implantlar, sabit köprü veya takma dişler gibi kaymaz, ses çıkarmaz veya kemik hasarına neden olmaz. İmplant aslında titanyumdan yapılmış bir diş köküdür. İmplant üstü protezlerde tek diş kusurundan tüm ağızda dişsizliğe kadar birçok hastada kullanılmaktadır.

Metal Seramik kronlar, özel bir seramik malzeme olan porselen ile kaplanmış mükemmel biyouyumlu alaşımlardan yapılmıştır. Ayrıca, metal seramik kronlar ve köprüler, son derece dayanıklı olmalarını sağlayan büyük sertliğe sahiptir. 

Protetik Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Ağızdaki eksik diş sayısına ve yerine göre, dişsizliğin neden olduğu psikolojik sorunları ve ağız bütünlüğünü kaybetmiş olan hastalara uygulanan tedavidir. Diş etindeki sorunlar nedeniyle dişlerinin tamamını veya bir kısmını kaybetmiş hastalarda eksik dişler yerine hareketli protez kullanılır. Tam veya kısmen olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Tam protezler, ağızda hiç dişi olmayan hastalarda, akrilik tabanlı ve tek tek ağız dokularından destek alınarak tasarlanmış dişlerdir.

Tam protezler, özellikle eski görünüm, dudakların içe doğru çekilmesi, yüzün alt kısmında çökme gibi tüm endişeler giderilerek tüm dişler çekildikten sonra, hem çiğneme fonksiyonunu geri kazandırır hem de estetik kaygıyı sona erdirerek hasta memnuniyeti sağlar. Kısmen hareketli protezler, sabit protez ayağı veya diş sabit protez ayak olarak kullanılacak kadar dişleri olmayan hastaların veya dişleri eksik olan hastalarda kullanılan protezlerdir.

Tam (damak) protezlerde metal görünüm olmadığı için herhangi bir anestezi endişesi yaratmaz. Kısmen çıkarılabilir protezler, metal fitinglerle dişlerin üzerine uygulandığında hastada estetik kaygı yaratabilir. Bu sorunun çözümü, hassas bağlantılar kullanılarak dişlerle yapılan bağlantıları görünmez hale getirmektir.

Protetik Diş Tedavisinde Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Her vaka farklı olduğundan günümüzde diş hekimliğinde tüm talepleri karşılayacak çeşitli tipte implantlar ve protezler bulunmaktadır, örneğin daha rahat bir seçenek olan silikon diş protezi gibi. Her tipin endikasyonları ve özellikleri bir teknikten diğerine büyük ölçüde değişir, bu nedenle bu büyüklükte bir tedaviye başlamadan önce seçenekleri bilmek, konusunda uzman bir hekime danışmanın,  gülüşünüzü tekrar kazanmak için en iyi yoldur.

Hareketli Protezler; Çıkarılabilir diş protezi, adından da anlaşılacağı üzere hareketli diş protezi olarak anılır. Hastanın, protezi kendi ağzına yerleştirip çıkarmasına izin veren bir protez türüdür.

Sabit Protezler; Sabit protezler, dişleri olmayan hastalar için en iyi estetik ve fonksiyonel çözümlerden biridir. Sabit protez ağızda sabit olarak kalır. Bu nedenle konuşurken, gülümserken veya yemek yerken protezin hareket etme riski yoktur.

Elmas Kaplama; Elmas kaplamalar, daha uzun takım ömrü, yüksek üretim doğruluğu ve mükemmel implant kalitesi için bir garantidir ve güzel bir gülüş için mükemmel bir temeldir.

Protez Tamirleri; Protez basit bir yapı gibi görünebilir ancak her hastanın kendi ağız ve çene durumuna göre planlanıp üretilmiş hassas bir cihazdır. Sadece bir dişin kırılmasına bakılmaksızın, daha küçük veya daha büyük çatlaklar oluşumu, protez kırılması, kullanım esnasında güvensiz ve rahatsız edici ise mutlaka diş hekimliğindeki deneyimli bir diş teknisyenine gitmelisiniz. Hiçbir koşulda bunları evde kendiniz onarmaya çalışmamalısınız.

Maryland Köprü; Maryland veya yapışkan köprü olarak da bilinen yapışkan bir köprü, modern ve sağlam bir diş protezidir. Özellikle sağlıklı komşu dişlerde, küçük diş kusurlarında veya bireysel diş kayıplarında yapışkan köprü, bireysel diş boşluklarını kapatmak için iyi bir fırsat sunar ve sadece sağlıklı komşu dişleri minimal invaziv tedavi yöntemidir.

İskelet Protez; İskelet protezleri (fizyodenli veya akrilat dişli protezler). Kısmi dişsizlik durumunda, biyouyumlu metalden oluşan iskelet protezleridir. Metal kancalar ve protezin kısaltılmış tabanı (metal iskelet), protezin takılmasını kolaylaştırır ve protezin stabilitesini, işlevselliğini ve fonetiğini artırır.

Hassas Tutucu Protezler; Diş eksikliğinin çok olması ve diğer protezlerle tedavisi mümkün olmayan koşullarda kullanılan protez çeşididir. Bu çeşit protezler dişlerde ki yuvalara oturur ve halk arasında çıt çıt protez olarak bilinir ve kullanımı oldukça kolaydır.

Total Protezler; Damak protezi olarak da bilinen tam diş protezi, ağızda diş yokken alt ve üst damağa yerleştirilir. Protez hasta tarafından kolaylıkla takılıp çıkarılabilir.

Zirkonyum Kaplama; Diş kronları, bir dişi veya diş implantını örten kapaklardır. Diş hekimleri genellikle kronları kırık, zayıf veya şekilsiz dişleri desteklemenin bir yolu olarak önermektedir. Zirkonyum kronlar, bir tür seramik kron olarak kategorize edilmesine rağmen titanyumla ilgili çok dayanıklı bir metal türü olan zirkonyum dioksitten yapılmıştır.

Seramik Kaplama; Tam seramik veya tam porselen: Bu tür diş kronları, diğer kron türlerine kıyasla en iyi doğal diş renk eşleşmesini sağlar. Metal alerjiniz var ise iyi bir seçimdir. Tam seramik kronlar, ön dişler için iyi bir seçimdir.

Protetik Tedavide Dumlupınar Diş Kliniği

Kliniğimiz, sizlerin her türlü diş şikâyeti için bütünsel bir tedavi yaklaşımı sunar. Protetik diş alanında yıllardır, saygılı, nazik ve güvenilir muamele ile güveninizi kazanmak, uygulamanın amacı olmuştur. Dumlupınar Diş Kliniği ekibi, dişçiye gitme korkunuzu ortadan kaldırmak için olabildiğince acısız bir tedavi ile sizin hizmetinizdedir.

Son Güncellenme Tarihi: 10.05.2024
Dumlupınar Çocuk Randevu Al